designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Jasper Klimbie (aspirantlid)
Jasper is voormalig advocaat en afgestudeerd filosoof. Hij werkt als freelance journalist, schrijver en televisiemaker. Jasper groeide Engelstalig op en volgde vanaf zijn 11de Nederlandstalig onderwijs.

Vanaf zijn 16de schrijft hij cabaret, theater en zelfs – éénmalig – een musical. Zo schreef hij in 2004 het Jonge Balie cabaret dat een landelijke prijs won.

Voor LEV Pictures schreef hij vanaf 2008 een korte en een lange speelfilm, die beiden helaas strandden in de financieringsfase. Wel steunde het filmfonds de ontwikkeling van de lange speelfilm met als werktitel “Broeders”.

In zijn werk als TV maker schreef hij bij IdTV tientallen non-fictie scripts voor het NCRV programma de Rijdende Rechter en later allerhande (semi) commerciële items voor AT5. Bij IdTV schreef Jasper ook verschillende TV Formats.

In augustus 2010 werd Jasper toegelaten tot de eenjarige scenario opleiding aan UCLA Film School. Gefinancierd door uitsluitend zijn spaarcenten woonde en werkte Jasper een jaar lang in Hollywood. De opleiding rondde hij in mei 2011 met succes af, met twee originele speelfilmscenario's: de thriller: “Murder of Crows” en de comedy “Cowboys and Cheerleaders”.

Daarnaast schreef hij tijdens zijn verblijf aldaar drie korte films waarvan er een hoogstwaarschijnlijk in het najaar van 2012 in productie gaat bij regisseur Darren Herczeg.

Over zijn ervaringen in Hollywood schreef hij een column voor de Volkskrant, die zijn terug te lezen op zijn website www.klimbie.com

Jasper is lid van de Holland Hollywood Connection, zijn mentor is Philip Westgren van Lawrence Gordon Productions.

Sinds zijn terugkomst in Nederland is Jasper in onderhandeling geweest met Eyeworks over een “romcom” en schreef hij voor multitalent June te Spenke de korte film “Pain du Croquet”, die in voorjaar 2012 in productie zal gaan met Gaithe Jansen en Lisa Smit in de hoofdrollen.

In 2012 dient Jasper met regisseur Willem Gerritsen “Bloed, Turf en Tranen in voor ONS serie 8, in samenwerking met LEV Pictures.

Jasper's favoriete films zijn The Third Man, The Big Lebowski en Adam's Apples.


Opleiding

UCLA Film School - screenwriting

Contact

- Stuur een mail
- Web: www.klimbie.com

Werken

Geen werken gevonden.