designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Nynke de Jong
Ik heb voor televisie vertaald en bewerkt aan 20 afleveringen van de serie “Volgens hem, volgens haar” voor RTL 4. Die relatie komedie was een fantastische leerschool, want na drie weken zagen we ons werk al op televisie. Voor de serie de Afdeling heb ik de Pilot geschreven en een aantal afleveringen uit het eerste seizoen.

In de tussentijd ben ik op verschillende workshops zoals North by North West en Pitch Point blijven ontwikkelen aan eigen projecten. In 2009 heb ik in het kader van Cinema Junior een treatment voor Piekhaar geschreven met Waterland Film voor de AVRO. En in 2010 schreef ik het scenario voor Lang zal ze leven. Een film over een perfectionistische Pilote die in een rolstoel terecht komt en een suf booreisje aangrijpt om een einde aan haar waardeloze leven te maken, maar al die vrolijke vrijwilligers en eigenzinnige invaliden aan boord rijden haar steeds in de wielen.

Ik hou ervan om een zwaar onderwerp zoals zelfmoord met humor vertellen, zonder het drama en de emotie te kwijt te raken. Dankzij de bijzondere scenario ontwikkeling bij Waterland Film met de VPRO, de scherpe visie van regisseur Mannin de Wildt, een fantastische cast en formidabele crew wordt het de film waar ik al jaren van droom.Opleiding

Ik heb een propadeuse in Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Daarna ben ik op de Kunstacademie van Utrecht afgestudeerd in de richtingen scenario en regie. Tijdens de academie werkte ik als montage assistent bij veel speelfilms, waaronder “Karakter” van Mike van Diem.

Nadat ik van de kunstacademie kwam heb ik een fictie-documentaire voor de AVRO gemaakt, in het kader van de Achtbaan. Toen heb ik een keus gemaakt voor scenarioschrijven. Met het scenario “All babies cry” heb ik het Binger Filmlab afgerond.

(adres agent)
entrepotdok76A
1018 AD Amsterdam
0206277276 (vast)
info@featurescm.nl

Contact

- Stuur een mail
- Linkedin: http://www.linkedin.com/in/nynkedejong
- Twitter: @nynkedejong14
- Web: http://nynkedejong14.wordpress.com

Werken