designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Moniek Kramer
Geboren in 1954 te Amsterdam. Moniek Kramer is toneel- en scenarioschrijver, regisseur, docent, en presentatrice (medeorganisator) van Het Schrijfpaleis.
Zij schreef een 10-tal scenario's waaronder TV-films, 3 telefilms, werkte mee aan twee TV-series. Voor de 'Gouden' Bioscoopfilm LUCIA DE B (initiatief, idee en scenario van Kramer) ontving zij de Gouden Pen. Prijzen oa: Gouden kalf, Internationale Comeniusprijs.

Kort CV: Na de regie-opleiding te Amsterdam speelde/ regisseert en schrijft Kramer bij-en voor verschillende toneel en ad-hoc-gezelschappen (Baal, Theater van het Oosten, Rotterdams Toneel, 't Toneel Speelt, Toneelgroep Amsterdam, Orateur etc.). Kramer speelde ook als actrice in films, tv-series en tv-films. (Emmy Award en Gouden Beeld voor TV-serie In Voor- en Tegenspoed, waar zij een hoofdrol in speelde) Sinds 1985 is zij zich vooral op het schrijven gaan toeleggen;o.a. 12 (geproduceerde) toneelstukken geschreven en geregisseerd o.a. voor Toneelgroep Amsterdam, Orkater etc (alle stukken zijn in boekvorm uitgegeven). Zij ontving voor haar toneelwerk in 1988 de Perspectiefprijs.

HEDEN: 3 Mei 2014 Premiere van DIE WEISE VON LIEBE UND TOD, concept/regie van Kramer; muziektheater met mezzo sopraan Christianne Stotijn en Het Amsterdam Ensemble. Kramer is bezig met een telefilm MEJUFFROUW BEP voor Eyeworks film en TV , en met het schrijven en regisseren van muziektheaterstuk: DE VROUW EN DE HOED.(Premiere januari 2015 in Bellevue Amsterdam )

Opleiding

Regie opleiding Amsterdamse Theaterschool, Maurits Binger Filminstituut.(scenario)

Moniek Kramer update:

' Idee, research, scenario van bioscoopfilm LUCIA DE B (Gouden Speelfilm, Gouden Pen) ' (updated 1300 dagen geleden)Contact

- Stuur een mail
- Linkedin: moniek kramer

Werken

Geen werken gevonden.