designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Maarten Almekinders
Maarten Almekinders is scenarioschrijver en scriptconsultant bij Scriptdesk en inititiatiefnemer van Scriptbank en De Proeftuin.
Maarten begon zijn scenariocarrière in 1991 bij Doctor Proctor Scripts, later Scriptstudio en werkte tot 2000 aan GTST, OnM en Goudkust als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur. Na een opleiding tot allround scripteditor bij het Binger Filmlab werkte hij enkele jaren als dramaturg bij de NCRV. Daar ontwikkelde hij twee seizoenen van de ziekenhuisserie Hartslag en de speelfilms Bluebird, Deining, Blind, Achttien en Schnitzelparadijs.
In 2006 was hij eindredacteur van de telenovela Lotte en in 2013 schreef hij 35 afleveringen van de scripted reality serie Achter Gesloten Deuren.
In 2007 richtte Maarten samen met ex-VARA-dramaturg Eveline Verwoerd Scriptdesk op. Scriptdesk coacht schrijvers bij het ontwikkelen van een scenario voor film en televisie, maar ook voor documentaire en transmediaprojecten.
Films en televisieseries waar we als coach bij betrokken zijn of zijn geweest: Achtste groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen, Superjuffie, De Keet, Tango Agnes, De Gelukvinder, Pim en Pom, Boy, Happy Ending.
Daarnaast brengt Scriptdesk schrijvers, regisseurs en producenten samen in netwerk- en ontwikkelbijeenkomsten (De Proeftuin) en het online platform Scriptbank.


Opleiding

2008 Franz Rodenkirchen (Binger)
2007 Creativiteitstechnieken (Media Academie)
2003 Communicatie voor Dramaturgen (Media Academie)
2002 Script Development Workshop (Arista)
2000/01 Scriptediting semester (Binger, cum laude)
1998 The Comic Toolbox - John Vorhaus (Binger)
1983-1989 Communicatiewetenschap, KU Nijmegen.


Maarten Almekinders update:

'http://web.avrotros.nl/cultuur/vondelcs/Artikelen/ingesprekmet/ian_ginn_en_maarten_almekinders.aspx' (updated 798 dagen geleden)(bedrijfsadres)
A-LAB 108 Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam
06-24257827 (mobiel)
info@scriptdesk.nl

Contact

- Stuur een mail
- Skype: maarten.almekinders
- Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/maartenalmekinders
- Twitter: maartenalmek
- Web: www.scriptdesk.nl

Materiaal


Foto's (1)


Werken