designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Liesbeth Wieggers
Liesbeth Wieggers kwam als editor het filmvak binnen en heeft de montage verzorgd van series en films als ‘All Stars’, ‘Baantjer’, ‘In Therapie’ en ‘Gooische Vrouwen’. Voor sommige van deze producties was ze ook verantwoordelijk voor de muziekselectie.
De laatste jaren is ze zich gaan richten op scenario-ontwikkeling. Ze was een aantal jaren leesdramaturg bij de VARA en werkte als script-editor voor verschillende producenten. Ze volgde het ‘Script Development Programme’ aan het Maurits Binger Film Instituut en werd in 2010 geselecteerd voor ‘Sources2’, een Europees programma voor scriptontwikkeling. Ze werkt op het ogenblik aan de uitwerking van het scenario dat ze binnen deze cursus opzette.
Ze schreef het scenario voor ‘De 54’ (http://de54.com/), een korte film die ze zelf ook produceerde. De film werd voor verschillende internationale filmfestivals geselecteerd, zoals het Palm Springs International Short Fest en het Artivist Film Festival in Hollywood. De film zal in maart 2012 te zien zijn tijdens het Cleveland International Film Festival en in april 2012 tijdens het New York Underground Festival. In mei maakt de film onderdeel uit van een speciale screening van het Toronto Film Festival.
De korte film ‘Letters’ (http://www.lettersdefilm.nl/) schreef en produceerde ze in het kader van een project voor de Stichting Lezen & Schrijven. De film, geregisseerd door Anniken Fjesme, werd tijdens het Nederlands Film Festival genomineerd voor de ‘Lezen & Schrijven Film Awards’, in de categorieën ‘Beste Acteur’ en ‘Beste Film’.Opleiding

Diverse cursussen scenarioschrijven 't Colofon, Schrijversvakschool te Amsterdam. 1e jaar opleiding 't Colofon, Schrijvers vakschool te Amsterdam.
Maurits Binger Film Instituut: 2002 en 2003 (Script Development Programme)

Contact

- Stuur een mail

Werken

2013
2011
2010