designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Ineke Kokernoot
In 2003/2004 schreef ik voor de soapserie 'Goede tijden, slechte tijden'.

Zo'n twee jaar daarvoor paste een aflevering voor de serie 'Novelle' van de NPS helaas niet in het thema van dat jaar en stierf een komedie-project van de KRO een voortijdige dood.

Met collega schrijver Rob Heemskerk en componist Ria Heemskerk maakte ik wel de musical 'Druk' voor een koor in Almere.

Na een fietsongeluk waarbij ik een zware hersenschudding en een whiplash opliep, moest ik noodgedwongen stoppen met mijn werk voor Scriptstudio. Het daaropvolgende jaar heb ik mezelf weer leren lezen door te beginnen met eenvoudige kinderboeken en leren schrijven door alles wat ik wilde onthouden te noteren in de vorm van een verhaal.

In 2007 was ik co-reader voor singer-songwriter Janis Ians autobiografie 'Society's Child' en in 2008 heb ik een redactionele bijdrage geleverd aan het boek 'Wake Up Holland!' van chiropractor Vismai Schonfelder.

Met Juanjo Arques, choreograaf en tweede solist bij 'Het Nationale Ballet', werkte ik in 2009 aan het korte ballet 'In Hidden Waves'.

Begin 2011 kon ik mijzelf eindelijk volledig genezen verklaren met de afronding van mijn manuscript 'perpetuum mobile', een roman over een verschoven wereld en het leven van de dood.

16 april 2014 was de wereldpremière van 'Roulette' van choreograaf Juanjo Arques. Voor dit 25 minuten durende werk voor het 'Nationale Ballet' heb ik samen met Juanjo de dramatische lijnen bedacht. Kunstenaar Krijn de Koning ontwierp voor het ballet een architectonisch object.

Voorjaar 2015 heb ik met choreograaf Juanjo Arques aan de dramaturgie van 'Departure' gewerkt. De première van dit ballet was op 7 Augustus 2015 in Riom (Zwitserland) tijdens het 'Origen Cultural Festival'.


Na mijn studie Nederlands heb ik als vormingswerker bij 'De Voorslag' in Zaandam en als eerstejaars mentor en docent Nederlands bij de 'Open Schoolgemeenschap Bijlmer', het middenschool project van Amsterdam, gewerkt. In beide functies ontwikkelde ik lesprogramma's en leermethodes.

Verder schreef ik voor het CITO (muziekexamen) en voor een bedrijfsblad, ontwikkelde ik een spel voor Amnesty International en maakte ik teksten voor verschillende foto-tentoonstellingen.

Een kort verhaal werd opgenomen in de bundel 'Windroos'.

Voor een kinderconcert van Fanfare-orkest Emergo maakte ik 'Aaltje Muzikaaltje', een educatief sprookje en schreef ik teksten voor verschillende projecten waaronder een life gesproken tekst bij een korte inleidingsfilm.


Fotocredit: Petra Borsch (email: fotografie@petraborsch.nl)


Opleiding

2008- Literatuurstudie filosofie en spirituele wetenschap.
2000-2008 Verschillende cursussen ter ondersteuning van mijn vrijwilligerswerk als persoonlijk begeleider in psychiatrisch ziekenhuis 'Dijk en Duin' te Castricum
1997-1998 Teledrama, cursus verzorgd door Kees Holierhoek,
1995-1996 Cabaret en liedteksten: Jan Boerstoel,`t Colofon.
1993-1994 Aantal schrijfcursussen, Hogeschool Holland.
1974-1975 Vormingswerk bij Vormingsinstituut Zaanstad.
1969-1974 MO-B Nederlands UvA.


(contactadres)
Anna Bijnsstraat 19
1902 PG Castricum
0251659693 (vast)
0630887851 (mobiel)

kokereik@kpnmail.nl

Contact

- Stuur een mail

Werken