designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Elbert van Strien
Elbert van Strien
info@accentofilms.nl

Nadat zijn eindexamenfilm ' DE MARIONETTENWERELD' werd bekroond met een Gouden Kalf en een nominatie bij de studentenoscar, schreef en regisseerde hij speelfilms, TV drama en commercials, en een aantal prijswinnende korte films, waaronder HET SPAANSE PAARD (1999), VERBODEN OGEN (2002, Silver Melies Best Short op het FFF in Zweden en Kodak Award op het BIFFF in Brussel), HET VERBORGEN GEZICHT (2004, Hans Christian Andersen Award Odense, Silver Melies Best Short Espoo Finland, speciale vermelding Filmfest Dresden, selectie Clermont Ferrand 2009) en WERELD VAN STILSTAND, die genomineerd werd voor het Gouden Kalf Beste Korte Film. De film werd in 19 bioskopen uitgebracht en geselecteerd voor het prestigieuze New Directors/New Films in het Museum of Modern Art in New York.

In 2010 maakte Elbert zijn eerste speelfilm psychologische thriller ZWART WATER (aka Two Eyes Staring), die de NPP Development Award won op de NPP in Utrecht, en de Grand Prix Beste Film en Beste Scenario op Fantasporto 2011. Zwart Water werd op vele internationale festivals vertoond en is opgepikt door Charlize Theron voor een Amerikaanse remake. In LA wordt Elbert vertegenwoordigd door WME en Thruline Entertainment.

In 2012 regisseerde Elbert de misdaadkomedie OOM HENK geschreven door Bert Bouma, voor Stetz Film/VPRO.

Elbert is tevens producent van ACCENTO FILMS. Via Accento heeft hij twee speelfilms in ontwikkeling die hij zal regisseren: de futuristische thriller OUT OF MIND (EAVE project); de Engelstalige speelfilm MARIONETTE, een remake van DE MARIONETTENWERELD, waar zich inmiddels een bekende Amerikaanse producent aan verbonden heeft. Beide projecten zijn in financiering en heeft Elbert geschreven in samenwerking met de engelse schrijver Ben Hopkins (Simon Magus, The Market). Verder is hij als regisseur verbonden aan een Engelstalige horrorfilm die voorjaar 2015 in Schotland gedraaid wordt.

Zwart Water en Elbert's laatste drie korte films werden uitgebracht op DVD. Voor meer informatie, trailers en recensies, en hoe te bestellen: www.accentofilms.nl

Opleiding

2014 STORY Robert McKee

2007 EAVE, deelname als producent/schrijver

2006 FILM BUSINESS SCHOOL, deelname als producent

2003 BINGER FILM INSTITUUT, deelname als schrijver.

2003 MOONSTONE Filmmakers' Lab met The Mirror. Regie-masterclass, opgezet in samenwerking met Robert Redford's Sundance Institute. Begeleiding van o.a. Stephen Frears, Jim Sheridan, Michael Hoffmann. Als eerste Nederlander geselecteerd.

2002 Script-editor workshop ARISTA.

1998 korte workshop PILOTS

1998 Scenarioworkshop NORTH BY NORTHWEST.

1997 korte workshop BINGER

88-93 Nederlandse Film- en Televisieacademie, scenario en regie fictie.

Contact

- Stuur een mail
- Web: www.accentofilms.nl

Werken