designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Arie de Rooij
Sinds 2000 werkt Arie de Rooij(1956) bij ScriptStudio, als één van de schrijvers van soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze serie wordt in teamverband geschreven. Hij heeft in de loop der jaren verschillende werkzaamheden uitgevoerd, o.a. als storyliner aan de hand van een door de hoofdschrijvers bedacht synopsis, treatments gemaakt voor steeds vijf afleveringen per week. De laatste jaren werkt hij als senior dialoogschrijver treatments voor één aflevering uit in handeling en dialoog. Hij schrijft bijna wekelijks zo'n script, waaronder onlangs de speciale 3500-ste aflevering.

Naast zijn werk als scriptschrijver, schrijft hij ook voor toneel en regisseert hij voorstellingen.

Opleiding

Arie de Rooij studeerde in 1992 af als dramadocent aan de faculteit Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien (maar ook al daarvoor) is hij als regisseur actief binnen het amateur-theater en na enkele jaren begon hij ook theaterteksten te schrijven.

Zijn eerste ervaring met het schrijven voor TV heeft hij in 1997 opgedaan tijdens een Opleiding Scenarioschrijven bij Videcom in Hilversum. In het kader van het project Teledrama heeft hij een aantal scripts geschreven en daarnaast een tv-adaptie van zijn theaterstuk Het Zwijgen gemaakt.

In 1999 volgde hij bij ScriptStudio een cursus Soapschrijven. Na het voltooien van deze cursus, kreeg hij de mogelijkheid om voor Goede Tijden te gaan schrijven.

Contact

- Stuur een mail
- Web: www.ariederooij.nl

Werken